Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren


5 redenen om voor te lezen

De kans is groot dat iemand je ooit heeft verteld dat voorlezen goed is. Maar waarom eigenlijk? Natuurlijk is het gezellig en leuk, maar wat voor een voordelen heeft het nou precies om met je kind in de boeken te duiken? Dat vertellen we je graag.

Lees meer


Ken je BoekStart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Met BoekStart maak je een vliegende start! Haal het gratis BoekStartkoffertje op bekijk de boekentips!

Meer info over BoekStart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Gratis BoekStart-Koffertje

Heb je een BoekStart-Bon ontvangen? Kom langs en haal je gratis BoekStart koffertje op! Ook als ouder krijg je drie maanden een gratis proefabonnement. Geen bon ontvangen? Neem contact op met je lokale Bibliotheek.

Vestigingen en openingstijden

BoekStart Activiteiten

We hebben in onze vestigingen regelmatig BoekStart activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook ben je bij het inloopspreekuur welkom voor persoonlijk advies van onze BoekStart-Coaches.

Naar de activiteiten

Ontdek de Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo leuk! De tas zit vol met digitale prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Bekijk ze allemaal.

Naar de Voorleestassen

Nieuw: meertalige voorleesfilmpjes

Geniet van ruim 100 prachtige voorleesfilmpjes. Nu ook in het Pools, Arabisch en Turks. Veel kijk en luisterplezier!

Ontdek de filmpjes

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Bekijk de brochure

VoorleesExpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Meld je dan aan voor de VoorleesExpress, een gratis leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er te doen is in de Bibliotheek. Je krijgt nieuwtjes via e-mail en wij houden je op de hoogte als er nieuwe activiteiten zijn.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen