Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ouderen en zorginstellingen

Bibliotheek De Kempen heeft verschillende collecties, diensten en activiteiten speciaal voor ouderen. Ook zorginstellingen kunnen bij de Bibliotheek terecht.

Activiteiten


Met regelmaat zijn er activiteiten voor ouderen in de Bibliotheek.
Ook is er een aanbod met gratis cursussen om te leren werken met de computer


Bijzondere collectie


Met een Bibliotheekabonnement heb je toegang tot meer dan 200.000 materialen, waaronder boeken, luisterboeken, e-books, tijdschriften en films. Voor ouderen, slechtzienden en mensen met dementie hebben we een passend aanbod. 

Grootletterboeken

Wanneer de letters te klein worden, bieden grootletterboeken de uitkomst. We hebben grootletterboeken in onder andere de genres romantiek, spanning en literatuur.

Ze staan in de vestiging, maar je kunt ze ook vinden en reserveren via de online catalogus.

Je kunt grootluisterboeken gratis reserveren en laten bezorgen in jouw vestiging.

Naar de grootletterboeken

Luisterboeken

Een Luisterboek is een gesproken boek. Heel fijn wanneer lezen lastig is of als je liever naar verhalen luistert. Je kunt Luisterboeken lenen op cd-rom of op Daisy-rom, een speciaal soort luisterboek dat je afspeelt op een Daisy-speler. 

Ook via de online Bibliotheek kun je Luisterboeken lenen, deze kun je afspelen op een tablet, smartphone of laptop via de app LuisterBieb.

Naar de Luisterboeken in de bieb

Naar de LuisterBieb

Passend Lezen

Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld en laten je genieten. Dat plezier gunnen we iedereen. Ook mensen die niet of minder goed zien of bijvoorbeeld een boek niet meer goed kunnen vasthouden.

Met Passend Lezen biedt de Bibliotheek een collectie van 45.000 gesproken boeken, voor iedereen met een leesbeperking. Om Passend Lezen te gebruiken heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Naar Passend Lezen

Handige diensten van de bieb

Bibliotheek aan Huis

Kun je niet meer zelf naar de Bibliotheek komen? Maak dan gebruik van onze gratis Bibliotheek aan Huis dienst. 

Lees meer

Werken met de computer

De Bibliotheek biedt gratis hulp en cursussen aan om te leren werken met de computer. 

Ontdek het aanbod

Bibliotheekabonnementen voor zorgcentra

Voor bewoners van zorginstellingen is het vaak niet gemakkelijk om zelf een bezoek te brengen aan de Bibliotheek. Bibliotheek De Kempen heeft daarom een speciaal aanbod ontwikkeld voor bewoners en activiteiten-begeleid(st)ers van zorginstellingen.

Leesabonnement voor zorgcentra

Met een Leesabonnement kun je kiezen uit: 

  • Een door ons samengestelde collectie van 30 grootletterboeken en 5 zelfgekozen boeken.
  • Een zelf gekozen collectie van 35 materialen uit de leescollectie van de bibliotheek.

Een abonnement is een jaar geldig. Alle materialen worden 12 weken geleend, hierna mag je nieuwe materialen lenen. De prijs  is € 60,- per jaar.

Direct een abonnement afsluiten

Neem contact op voor meer informatie

Kofferabonnement voor zorgcentra

Met het Kofferabonnement kun je per jaar vijf herinneringskoffers naar keuze lenen. Herinneringskoffers zijn gevuld met diverse materialen die het geheugen activeren, zoals muziek, films, boeken, spelletjes en puzzels. Er zijn verschillende thema's beschikbaar.

Een kofferabonnement is een jaar geldig. Wanneer je meer dan vier koffers wilt lenen, betaal je €12,50 per koffer. De prijs van een abonnement is € 60,- per jaar.

Bekijk de koffers in de webshop

Direct een abonnement afsluiten

Neem contact op voor meer informatie

De kunst van voorlezen aan ouderen

Voor veel ouderen komt er een moment waarop zelfstandig lezen niet meer lukt. Voorgelezen worden (individueel of in een voorleeskring) kan een zinvol alternatief zijn.

Goed, betrokken en doelgroepgericht voorlezen is een kunst. De Bibliotheek kent de kneepjes van het vak en ondersteunt medewerkers en vrijwilligers van zorgcentra en mantelzorgers bij het voorlezen.

We inspireren je graag met onze tips.

Bekijk de online brochure voorlezen aan ouderen