Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Leesclubs

Lees je graag? En praat je graag over boeken? Word dan lid van een leesclub of richt er zelf een op. In de regio van Bibliotheek De Kempen zijn verschillende leesclubs actief.

Deelnemen aan een leesclub


Voor mensen die het leuk vinden om hun interesse in boeken te delen met anderen, is een leesclub ideaal. Elk lid leest hetzelfde boek en komt dan bij elkaar om het boek te bespreken. Door je inzichten, gedachten en ervaringen met elkaar te delen, ontdek je vaak hele nieuwe kanten van een boek.

Onderling spreken de leden af hoe vaak ze bij elkaar komen en waar. Soms draait de leesclub onder leiding van een gespreksleider maar vaak houden de leden bij toerbeurt een inleidend praatje over het boek en/of de schrijver en leidt één van hen de bijeenkomst.

De leesclubcollectie van de Bibliotheek


Neem je deel aan een leesclub? De Bibliotheek biedt een handige service waarmee je gemakkelijk boeken kunt reserveren en bestellen voor alle deelnemers. De leesclubcollectie bestaat uit ruim 350 titels. Hierin zijn titels opgenomen die bij veel leesclubs populair zijn, waaronder ook nieuw verschenen titels. De collectie is samengesteld in samenwerking met verschillende Bibliotheken in Noord-Brabant en Limburg en wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe titels.

Webshop Leesclubcollectie


Leesclubs kunnen titels uit de leesclubcollectie kiezen en reserveren via de online Webshop. Zo kun je gemakkelijk voor een heel jaar boektitels plannen en lenen.