Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Klantenservice

 

Heb je een vraag? Bekijk hier de onderwerpen.
Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Contact


Is je vraag niet beantwoord?
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Heb je een andere vraag?
Neem dan contact op met jouw lokale Bibliotheek.

Wensen, suggesties of klachten? Laat het ons weten

Vragen aan of over een specifieke vestiging? Neem contact op.

Meest gestelde vragen

Ik wil materialen lenen en moet een bedrag betalen, waarom?


- Je hebt een abonnement waaraan een maximum aantal te lenen materialen per jaar is gekoppeld. Leen je meer? Dan betaalt je leengeld per materiaal. Overstappen naar een ander abonnement kan interessant zijn. Neem daarvoor graag contact met ons op (en houd uw lidnummer bij de hand of vermeld het in de e-mail). Meer over abbonnementsvoorwaarden vind je op deze pagina.

 

Mijn bibliotheekpas werkt niet / is geblokkeerd / is kwijt. Wat nu?

Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd als je de contributie of een rekening niet hebt betaald, of wanneer je een boete hebt voor te laat ingeleverd materiaal. Je kunt het openstaande bedrag inzien door in te loggen en naar Mijn Menu te gaan. Je kunt daar betalen via iDeal. Na ontvangst van de betaling wordt de blokkade opgeheven. Kijk hier voor meer informatie over betalen.

Mijn pas is kwijt. Wat nu?

Meld verlies, diefstal of vermissing van je bibliotheekpas graag direct, per email aan info@bibliotheekdekempen.nl of telefonisch via 085 7733 200. De bibliotheekpas wordt dan geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken.

In de Bibliotheek kun je een nieuwe pas aanvragen tegen vergoeding van administratiekosten (€ 2,50).

Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast. Wat nu?

Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast, ondanks dat ik (via e-mail of app) een melding heb gekregen. Is de melding al langer dan 7 dagen geleden? Dan is het boek terug in de collectie opgenomen.

Gaat er iets anders mis? Stuur dan een e-mail naar info@bibliotheekdekempen.nl.
Wij nemen contact met je op.

Verlengen lukt niet. Wat nu?

Waarschijnlijk is het boek gereserveerd door iemand anders, of je hebt het boek al twee keer verlengd. Drie keer verlengen van eenzelfde materiaal is niet mogelijk.

Ter informatie: bij het verlengen van dvd’s en games betaal je opnieuw leengeld (met uitzondering van Verrijk abonnement).

Inloggen (in Mijn Menu) lukt niet. Wat kan er zijn?

Heb je nog nooit ingelogd?
De eerste keer dat je mijn menu gebruikt, kan je inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je gekozen hebt tijdens het afsluiten van je abonnement. Weet je dit niet meer? Vraag dan eerst bij het inlogscherm via je emailadres je gebruikersnaam op. Hierna kun je via ‘wachtwoord vergeten’ een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Wachtwoord vergeten? Ga naar mijn account en klik op “Wachtwoord vergeten?”. Je ontvangt via email een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Gaat er iets mis? Neem contact op met info@bibliotheekdekempen.nl.

Ik weet niet wat er aan de hand is, wat nu?
Neem contact met ons op via email naar info@bibliotheekdekempen.nl of bel ons op 085 77 33 200. Zorg dat je je pasnummer bij de hand hebt, zo kunnen we je beter helpen.

Ik heb een boek thuis dat niet op mijn pas staat. Wat nu?

Weet je zeker dat het boek van Bibliotheek De Kempen is?

Zo ja, stuur een email naar info@bibliotheekdekempen.nl

Vermeld daarbij uw naam, pasnummer, de auteur en titel en het nummer wat op de barcode van de sticker op het boek staat.

Betalen via iDEAL lukt niet, hoe kan dat? (of wat kan ik doen?)

Lukt het betalen via iDEAL niet, neem dan contact op met de medewerker in de vestiging. Of bel tijdens kantooruren naar 085-7733200.

Waarom moet ik soms lang wachten op een reservering?

Het kan zijn dat het gereserveerde boek nog bij een ander lid is. Dan komt het pas beschikbaar wanneer dit lid het boek weer ingeleverd heeft. Het kan ook zo zijn dat het boek erg populair is, en door veel leden gereserveerd is. De reserveringen worden dan afgehandeld op volgorde. Wacht het even af, of neem contact met ons op wanneer het erg lang duurt.

Hoe kan ik titels aanvragen die de bibliotheek niet in haar collectie heeft?

Als je graag een boek wil lenen, maar de bibliotheek heeft er geen exemplaren van in de collectie, dan kun je een aanschafsuggestie doen. Het is ook mogelijk om via Landelijk Lenen een boek van een andere Bibliotheek te lenen tegen betaling. Kijk hier voor meer informatie.


Geen antwoord op je vraag gevonden?