Landelijk lenen

Als lid van Bibliotheek De Kempen heb je toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen. Ruim 200.000 materialen vind je in onze vestigingen, de overige materialen kun je online opzoeken en aanvragen bij andere Bibliotheken. 

Hoe werkt het?

 1. Zoek je titel

  Zoek eerst in de catalogus van Bibliotheek De Kempen. Is het materiaal dat je zoekt daar niet beschikbaar? Klik dan links in
  het menu bij 'Ook resultaten in' op 'Landelijk'. Je kunt ook rechtstreeks zoeken in de landelijke zoekmachine van de Bibliotheek.

 2. Gevonden? Reserveren!

  Heb je gevonden wat je zocht? De meeste materialen kun je lenen. Dan zie je rechtsboven de knop 'aanvragen'. Klik hier op en vul je gegevens in. Je pasnummer staat op je bibliotheekpas en begint met 2668.

 3. Vergoeding

  Voor deze dienstverlening betaal je minimaal € 7,50. Daarnaast betaal je voor sommige materialen leengeld. Je kunt vooraf aangeven of je met het bedrag akkoord gaat. Wanneer het materiaal klaarstaat, ontvangt je een e-mail. Je kunt het dan ophalen in je eigen bibliotheekvestiging.
  * Let op: je kunt een gemaakte reservering annuleren, maar de kosten worden in rekening gebracht op het moment dat je de aanvraag doet. 

Verzoek tot aanschaf

Niet gevonden wat je zocht? Dien dan een aanschafverzoek in via dit formulier.