Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Moeite met lezen

Hoe wordt lezen leuk, als het moeilijk voor je is? Kom naar de Bibliotheek: wij hebben voor iedereen de perfecte materialen en informatie in huis.

Voor volwassenen

Passend lezen

Iedereen moet kunnen genieten van boeken en de mooiste verhalen. Met Passend Lezen biedt de Bibliotheek een collectie voor jong en oud, voor iedereen met een leesbeperking. Je vindt er de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.

Om Passend Lezen te gebruiken heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Lees meer

Grootletterboeken

Wanneer de letters te klein worden, bieden grootletterboeken de uitkomst. Dit zijn boeken met extra grote letters.

We hebben grootletterboeken in de genres romantiek, spanning en literatuur. 

Ze staan in de vestiging, maar je kunt ze ook vinden en reserveren via de online catalogus. 

Naar de grootboeken

Luisterboeken

Een Luisterboek is een gesproken boek. In de vestiging kun je Luisterboeken lenen op cd-rom of Daisy-rom. Ook via de online Bibliotheek kun je Luisterboeken lenen, deze speel je af op een tablet, smartphone of laptop via de LuisterBieb app.

Naar de LuisterBieb

Luisterboeken op CD-rom

Luisterboeken op Daisy-rom

Voor kinderen

Makkelijk Lezen Plein

1 op de 10 kinderen heeft moeite met lezen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie. Voor hen is er het 'Makkelijk Lezen Plein'. In de bieb zijn de boeken makkelijk te herkennen aan de 'MLP' sticker. Ook online kun je ze vinden.

Makkelijk Lezen voor 6-12 jaar

Makkelijk Lezen voor 12+

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je daarbij. Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Ga naar Superboek

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is een leesgame, ontwikkeld door onderwijsspecialisten voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Yoleo richti zich op kinderen van 8 tot 12 jaar. Je gebruikt het gratis met een jeugdabonnement. 

Ga naar Yoleo

LuisterBieb

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Er is ook een uitgebreide jeugdcollectie beschikbaar. Deze leen je met een gratis jeugdabonnement. Download eerst de gratis app voor tablet of smartphone en log daarna in met je pasnummer van de Bibliotheek en je wachtwoord. 

Ga naar de LuisterBieb