Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Boekensnoepers

Deze zomer heeft de bibliotheek weer een superleuke actie voor alle jonge lezers! We willen kinderen graag aanmoedigen om te blijven lezen gedurende de zomervakantie, en daarom hebben we weer onze welbekende Boekensnoepers-actie.

Hoe werkt het?

 • Stempelkaart

  Alle kinderen op de basisschool krijgen in de laatste week voor de schoolvakantie op school 1 stempelkaart.

 • Lezen maar!

  Lees 5 boeken, strips of tijdschriften tijdens de zomervakantie. Tussen 8 juli en 18 augustus krijg je voor elk gelezen boek, strip of tijdschrift een stempel in de bibliotheek.*

 • Ijsje scoren!

  Is je stempelkaart vol (5 stempels)? Lever deze dan uiterlijk 31 augustus 2024 in bij één van de deelnemende ijszaken en krijg een gratis ijsje! 

* Wil je in de eerste week/weken meteen 5 stempels dan vragen we je later in de vakantie nog een keer terug te komen voor de laatste stempels. We hopen immers dat je de hele vakantie leest! Later in de vakantie is het natuurlijk wel mogelijk om 5 stempels in 1 keer te krijgen.

Waarom deze actie?


Lezen in de zomervakantie heeft veel voordelen en met deze actie wordt het nog leuker! Hier zijn een paar redenen om mee te doen:

Lezen in de zomervakantie heeft veel voordelen en met deze actie wordt het nog leuker! Hier zijn een paar redenen om mee te doen:

 • Lezen is een avontuur: Boeken nemen je kind mee naar magische werelden, spannende avonturen en grappige verhalen.
 • Vaardigheden onderhouden: Door regelmatig te lezen, blijft de leesvaardigheid van uw kind op peil.
 • Gezellig samen lezen: De stempelactie is een mooie gelegenheid om samen met uw kind te lezen en te praten over de boeken.

En het beste van alles? Aan het einde van de zomer kan uw kind genieten van een welverdiend ijsje als beloning voor al het leesplezier!

Kom snel langs bij de bibliotheek om je boeken te halen voor je eerste stempels en begin aan dit zomerse leesavontuur. We kijken ernaar uit om de stempelkaarten vol stempels te zien en de kinderen te belonen voor hun geweldige leesprestaties.

Fijne zomer en veel leesplezier!