Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Vacature Bibliotheekmedewerker programmering

Bibliotheek De Kempen zoekt

Een enthousiaste Bibliotheekmedewerker Programmering voor Eersel en Bergeijk

20-24 uur

Over ons

Bibliotheek De Kempen is werkzaam in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel,Reusel-De Mierden, Oirschot en Valkenswaard. Je vindt ons niet alleen in de bibliotheek, maar ook op scholen en in gemeenschapshuizen. Met circa 50 medewerkers, ondersteund door ruim 200 vrijwilligers, zetten we ons in om van de bibliotheek een inspirerende plek te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen. Momenteel zijn we op zoek naar een bibliotheekmedewerker voor de vestigingen in Bergeijk en Eersel.

Wat ga je doen?

Als bibliotheekmedewerker ben jij de spin in het web in de lokale samenleving. De
Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Je werkt vanuit een jaarplan activiteiten uit en organiseert deze zelfstandig. Ook voer je deze activiteiten uit in de bibliotheek, bij partners en online waarbij gastvrijheid en spreken voor een groep een onderdeel zijn. Het geven van cursussen en workshops rond talige en digitale ontwikkeling voor jong en oud is een steeds belangrijkere functie van de bibliotheek, evenals het organiseren van lezingen en bijeenkomsten. Dit wordt dan ook een essentieel onderdeel van je functie.

Je krijgt de mogelijkheid je te ontwikkelen tot expert in boeken en media en je
begeleidt onze klanten en vrijwilligers bij gebruik van het bibliotheeksysteem.
Binnen het kleine team van deze gemeenten draag je bij aan de ontwikkeling van
de Bibliotheek van de toekomst.

Wie ben je?

Een enthousiaste, klantgerichte en resultaatgerichte medewerker met een afgeronde
MBO4-opleiding. Je bent in staat om zelfstandig te werken en draagt bij aan een goede samenwerking en teamspirit. Uiteraard ben je communicatief en contactueel sterk en weet je de weg te vinden in de digitale wereld, via o.a. de computer, apps, e-books en sociale media. Ervaring met het geven van cursussen is een pre, ook ervaring met werken met kinderen is mooi meegenomen.

Je bent flexibel met betrekking tot je werktijden. Onze bibliotheken zijn geopend van maandag t/m zaterdag en de openingstijden variëren van 's morgens 10.00 uur tot
's avonds 20.00 uur. Je wordt onderdeel van het team van bibliotheekmedewerkers die werken in de gemeenten Bergeijk, Eersel en Oirschot. Invallen in een van deze vestigingen van Bibliotheek De Kempen behoort tot je werkzaamheden. In overleg stellen we een rooster op wat past bij de mogelijkheden.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een levendige organisatie die middenin de samenleving staat waarbij je de mogelijkheid krijgt om je het bibliotheekwerk eigen te maken. De functie is ingeschaald conform schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie tot een langdurige overeenkomst.

Vragen en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 28 augustus via een email met motivatie en Curriculum Vitae naar: m.sengers@bibliotheekdekempen.nl.
Voor vragen kun je terecht bij regiomanager Marly Sengers via m.sengers@bibliotheekdekempen.nl.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 3 september.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.